söndag 26 juni 2011

Lilla L fyller 1 månad

I torsdags fyllde Lillan 1 månad och det märks att hon nu är mer stabil i nacken. Hon kan hålla huvudet en stund själv om man håller henne upprätt i famnen. Även när hon ligger på magen kan hon lyfta på huvudet och vända det från ena sidan till den andra. Hennes blick är också mer fokuserad och hon kan titta väldigt intensivt på allt möjligt. Det går också fortare för henne att fokusera på något nytt, tidigare svepte hon mer med blicken lite ofokuserat men nu verkar det som om hon hittar med blicken på ett helt annat sätt. Hon är också mycket mer vaken än tidigare även om hon fortfarande inte riktigt får grep om tex skramlan vi "leker" med.
Napp är fortfarande inget hon gillar, vi försöker lite lätt eftersom hon börjat suga på händerna och har vid ett par tillfällen hittat tummen också, vilket vi helst vill undvika, men än så länge funkar inte nappen alls.

Förra helgen var vi på besök i Skåne och träffade både mammas kusiner, L's mormor och morfar och gammelmormor/morfar och gammelfarmor samt tant S. L är så söt och gillar att vara i famnen hos alla vilket känns jättebra. Det var underbart att få bli ompysslad lite själv av mamma och pappa som passade på att gosa med L så mycket de hann.

I helgen som varit har det varit midsommar och fredagen och lördagen spenderade vi på Orust med goda vänner. Det var riktigt mysigt och under midsommarlunchen var det även två andra bebisar med, en 4-månaders och en 6-månaders. Det var skoj att se dessa tre sötisar bredvid varandra, de var verkligen tripp, trapp, trull :). Att sova borta gick jättebra och som vanligt charmade L alla som var där. Det är verkligen jättehärligt så som våra vänner har tagit L till sina hjärtan och gosar mer än gärna med henne så att jag och M hinner äta och umgås med varandra lite.
Igår kväll var vi även en sväng på en 29-årsfest hos en av Ms äldsta vänner, men strax efter ett gav vi upp och åkte hem till oss för att sova.....

I torsdags var vi också på BVC, denna gång vägde lilltjejen hela 5170 g och var 55 cm lång! Vi har nu också börjat med D-vitamin. Dessvärre har L fått torsk på tungan så vi penslar nu med bikarbonat. Vi är inte helt bra på att komma ihåg detta efter varje amning men vi försöker i alla fall.... Vi ska till läkaren den 4 juli för rutinkontroll så har det inte blivit bättre tills dess ska jag se om vi inte ska ta till mycostatin i alla fall.

Nu sitter L och myser med pappa i soffan och har det alldeles jättegosigt. Än så länge har vi inte börjat med några direkta nattningsrutiner och L sover bredvid mig i sängen. Men hon börjar nu röra sig lite mer och förflyttar sig i sidled under natten så det är snart dags att i alla fall få henne att sova i sin egen säng bredvid vår. Vi får se hur det går, ska testa i natt att lägga henne i hennes säng efter sena kvällsamningen som brukar vara nu nån gång runt halv 12-12.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar