fredag 1 juli 2011

Nätterna

Vi har nu lagt L i sin egen säng när det är dags för oss att förflytta oss från soffan till sovrummet. Det har fungerat väldigt bra, L trivs bättre i sin egen säng och jag kan sova lite lugnare. Hon vaknar fortfarande en-tre gånger mellan tolv och åtta för att äta, det varierar från natt till natt hur länge vi får sova ostört. Vissa nätter kan hon sova gott från ett-snåret fram till kl 6, andra vaknar hon och ska ha mat även kring 3. Denna 3-matning är verkligen jobbig för mig så jag hoppas att genom försöka amma mer på senkvällen att L inte ska vakna upp då utan sova till 6-snåret istället. Det gör så stor skillnad på att få sova 4-5 h i sträck istället för 2-3....
Dessvärre har L börjat få mer problem med magen, hon skriker en del vissa kvällar och nätter och det går knappt att lugna henne. Det hjälper inte med att amma utan det är bara att gå runt med henne i famnen tills det går över. Vi misstänker eventuellt att det är D-dropparna som spökar för det har blivit värre sen hon började med dom. Vi ska till läkaren på BVC på måndag så då ska jag fråga lite mer om det då, kanske ska vi testa vattenbaserade D-droppar istället för de i olja för att se om det gör skillnad. Vi tyckte nämligen att häromdagen när vi glömde D-dropparna att hon var mycket bättre i sin mage.

L är mycket mer vaken nu också, men hon blir lätt rastlös och det är ibland svårt att stimulera henne för hon har inte riktigt fattat detta med leksaker och skramlor. Det bästa L gillar det är att ligga på magen/bröstet hos mig eller M eller att bli omkringburen så att hon kan se sig omkring. Hon är stark i nacken och ryggen och kan lyfta sig rätt länge om man bara stöder henne lite, både när hon sitter och när hon ligger på vår mage/bröst.

I måndags var vi ute på en jättelång promenad och först ville inte alls L ligga i vagnen så vi tog upp henne och M bar henne i Babybjörnen, och det gillade hon. Efter ett tag somnade hon där och vi kunde lägga ner henne i vagnen igen. Sen kunde vi traska vidare i drygt 2 h innan jag ammade henne. Då hade vi hunnit med att äta både glas i solen och en pizza innan vi träffade en kompis och satte oss för att ta en öl i Linné. L sov så gott så vi tog bussen hem ett par timmar senare. En väldigt lyckad eftermiddag och kväll.

Ms morbror fyllde år i onsdag och vi åkte till Brännö för att fira, det gillade också Lillan fast det var lite varmt ett tag. Jag bar henne i Babybjörnen över ön och det gillade hon. Ammade gjorde vi i skuggan av vagnen när vi kom fram till Brännö, sittandes i gräset precis nere vid vattnet, inte så tokigt :). L verkade också gilla morbrors band som spelade ett par låtar för oss ute i deras trädgård!

Nu sover äntligen L, hon har varit vaken nästan hela dagen, och i natt så vi började nästan undra. Hon och M myser i soffan....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar