söndag 12 juni 2011

Vad har hänt på tre veckor?

Vad har vi då upplevt dessa tre veckor som L varit hos oss?
Jo, att Lilltjejen är en egen liten person förstod vi fort. Hon har ett fantastiskt mimspråk och så många ansiktsuttryck kan visas på så kort tid är ofattbart. Från leenden till total ihoprynkning av hela sig... Apropå leenden så är det lite svårt att veta om hon vet om att hon ler eller om det är gaser som släpper.... Vi föredrar att tro att hon ler medvetet :)
L kan nu fokusera blicken ett kort tag, hon verkar gilla färgen röd för ofta ligger hon och tittar mot sin amningskudde som är klarröd med vita moln på eller mot väggen bakom soffan som också är röd.
L gillar också när M kommer hem och det verkar som om hon tydligt känner igen honom. Annat som L gillar just nu är att ligga på magen på våra magar/bröst och bara gosa. Vagnen däremot gillas bara när Lillan sover, vaknar hon vill hon inte ligga kvar även om den är i rörelse. Jag hoppas att detta kommer ändras så att jag vågar mig ut på lite längre promenader än vad vi gjort hittills. Nu går vi mest runt i området, tur att vi bor nära  naturen så att även om vi inte går så långt så är det mysigt att promenera runt. Ofta sover L gott i ett par timmar så en timme kan jag ofta vara ute innan hon vaknar upp. Och det är i och för sig bara sista veckan som jag har klarat att gå längre sträckor, tidigare var jag för öm så då blev det bara kortare rundor för att få lite luft.

Vi har också införskaffat en Babybjörn bärsele som vi går in. L gillar att sitta i den så länge hon är mätt och glad. Vi ska försöka gå lite längre stunder med den också för att vänja henne.

Lilla L äter på bra och går stadigt upp i vikt, när BVC-sköterskan var hos oss i tisdags vägde hon hela  4330 g. Så mat är en favorit, däremot kan hon ibland äta lite väl häftigt och få lite magknip verkar det som. Bäst att lindra detta är att M sitter med henne i lite upprätt läge i sina armar, då brukar det lossna efter ett tag och man känner hur hon slappnar av. Vi försöker också låta henne rapa efter hon ätit för att underlätta för hennes mage.

Dagens händelse måste vara att äntligen så föll navelstumpen av. Den har de senaste dagarna börjat lukta ordentligt illa och vi har försökt tvätta bort kletet under skrumpen. Enligt BVC-sköterskan så har den läkt fint så vi behövde inte åtgärda något speciellt men det kändes ändå skönt att den lossnade idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar