fredag 18 november 2011

Mat

L äter och äter och äter :) Vi har ju börjat med smakisar sen knappt två månader tillbaka och hon gillar verkligen mat. Nu sitter hon gärna i sin stol när vi äter om hon själv också får mat. Nu när L nästan är 6 månader får hon gröt morgon och kväll, lunch i form av grönsaker plus frukt och mellanmål oftast i form av banan. Till detta så ammar jag till varje mål och ibland som mellanmål på förmiddagen samt innan kvällsmålet. Nu har L också fått testa sin första majskrok, det gillade hon så nu har vi köpt hem en påse. Tänkte att det kan va bra att ge om hon blir otålig i stolen medans vi andra äter, det tar ju inte speciellt lång tid för henne att äta upp sin mat direkt....
Vi har också bytt till sittdelen på vagnen nu, L gillar detta mycket bättre och det känns bättre att ha henne sittande i den än uppbullad i liggdelen. Nu kan vi åka vagn mycket längre stunder så det är så skönt när vi är ute på promenad.
L har också börjat rulla runt mer nu och väl över på magen så försöker hon lyfta rumpan och magen i startposition för att krypa men blir lätt trött och vill bli vänd igen för det har hon inte lärt sig än :) Hon ålar också mer nu i sidled om hon tex ligger i våran säng kan  hon förflytta sig och vrida sig runt lite hur som. Gåstolen är också en stor hit, L gillar verkligen att sitta i den och rör sig över golven här hemma. När M kommer hem ibland och hon sitter i gåstolen åker hon fram mot honom :)
Om några dagar fyller vårt lilla troll 6 månader, vi kan knappt fatta att vi varit föräldrar så länge men samtidigt har tiden gått så fort. Snart är det jul och det ser vi fram emot, L gillar papper och prassel så det lär nog bli skoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar